Hermien Bogaard van Upside Down Trainingen en Consulten Den Haag

Het gezicht achter Upside Down

is van Hermien Bogaard, docent, gedragstrainer en stresscounselor. Al ruim 20 jaar daag ik mensen uit om hun uitzicht te verruimen door inzicht.

Vandaar de naam Upside Down: Bekijk het eens van een andere kant.

Als gedragstrainer en counselor werk ik met methoden die mij aanspreken en bij mij passen als persoon. Zoals de RET-methode, NLP, stresscounseling, faalangstreductie, vitaliteitsadviezen, bloesemremedies. Het belangrijkste in het proces echter ben je zelf. Niet de methode die wordt ingezet of de kennis en kunde van de trainer. Al speelt dit wel een rol natuurlijk. Maar jij bent uiteindelijk degene die de stap moet gaan zetten, die de kennis de gelegenheid moet geven om te landen en degene die de inzichten gaat vertalen naar de praktijk.

Bij het maken van vorderingen speelt acceptatie een belangrijke rol. Accepteren van dat wat er op dit moment is. Ophouden met schoppen tegen dat wat je niet wilt. Dat betekent niet je er bij neerleggen. De acceptatie is het begin. Van daaruit ga je verder.

Er zijn drie zaken waar ik grote waarde aan hecht. Ten eerste dat je begrijpt waarom dingen op een bepaalde manier werken of juist niet werken. Ik leg tijdens een les dan ook veel uit over het hoe en waarom van de dingen en je krijgt ieder onderwerp dat we behandelen ook op schrift, zodat je het thuis nog eens kunt doorlezen. Je krijgt bij mij vaak opdrachten mee.

Ten tweede dat je leerproces naast alles wat het is, ook leuk is. Een mens leert sneller en beter als het ook leuk is. Dat stimuleert je motivatie. Soms lastig ja, maar ook uitdagend en leuk.

Ten derde hecht ik veel waarde aan spiritualiteit, maar volg de uitspraak van Rudolf Steiner die zei dat je voor iedere stap in het spirituele, er drie op aarde moet zetten. Zweverig wordt het bij mij dan ook nooit.

Ik ben enorm geinteresseerd in (neuro)-wetenschap. Ik lees hier veel over en integreer deze kennis in de cursussen, omdat het zoveel inzicht geeft. Soms heb ik ineens tijd over en dan volg ik colleges psychologie en filosofie (of volg ik een cursus Italiaans in Napels!) Al het lesmateriaal voor de trainingen wordt door mij zelf ontwikkeld en is steeds up to date.

Upside Down is een eenvrouwszaak. Daardoor kan ik snel reageren en flexibel zijn. Ideeen zijn altijd bespreekbaar. Ik heb enkele collega’s gevraagd om met mij samen te werken. Deze collega’s hebben weer andere specialiteiten en zijn ook als zelfstandige werkzaam. Samenwerking geeft nog meer mogelijkheden. De kleinschaligheid en persoonlijke aandacht blijven.

Met elkaar hebben wij veel kennis en ervaring. Het allerbelangrijkste echter ben je zelf. Je bepaalt uiteindelijk zelf wat je met de inzichten en de kennis doet.

Ik werk voor scholen, als gastdocent op enkele universiteiten, andere opleidingsinstituten en bedrijven zoals diverse ministeries en gemeenten en andere overheidsinstellingen, regionale ambulancevoorzieningen, de nationale politie, diverse verzekeringsmaatschappijen en zorginstellingen. Daarnaast weten particuliere cursisten (volwassenen en studenten) de weg naar mijn cursusruimte te vinden en zij zijn ook van harte welkom.

Ik publiceer wel eens in vakbladen, bijvoorbeeld het Vakblad voor Natuurgeneeskundigen, Counsellingmagazine en Loopbaanvisie.

Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen. Ik beantwoord graag alle vragen!

Hartelijke groet,

Hermien Bogaard

sitemap